Hva er lydighet?

Lydighet er en gren hvor man utfører bestemte øvelser. Alle hundene gjør samme øvelser. Øvelsene vurderes  etter hvor nøyaktig og hurtig de blir utført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere i alle aldre. De har alle en ting felles: Gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin. Selv om ikke alle når like langt, kan alle komme frem til et brukbart resultat dersom innsatsviljen og pågangsmotet er i orden! Det blir gitt poeng i et system som går fra 0 til 5 og fra 5,5 til 10. Disse karakterene ganges opp etter et bestemt antall avhengig av øvelse og klasse. Den øverste klassen, fci 3, er en internasjonal klasse og ser derfor lik ut uansett hvilket land man er i.

Det blir arrangert et stort antall lydighetsprøver rundt om i landet. Det konkurreres i 4 klasser med stigende vanskelighetsgrad. Alle slags hunder over 9 mnd. kan delta på lydighetsprøver, også blandingshunder.

Her noen linker til aktuelle sider.

LP regler:
https://www.nkk.no/getfile.php/13290003-1508330557/Dokumenter/Aktiviteter/Lydighet%20og%20rally/LP-regler01012017-IBRUK.pdf

Terminliste NKK:
https://www.nkk.no/terminliste-prover/category1269.html

Trening

Torsdager kl 18. hele sommerhalvåret og noen torsdager høst og vinter. Følg med på våre Facebook-grupper.

TOP