Hva er Agility?

Agility er hinderløp for hunder. Det er en aktivitet som er morsom både for hund og fører, og som utfordrer begge både mentalt og fysisk. Agility er belastende for hundens kropp, og hunden bør derfor være frisk og over ett år før den starter aktiv agilitytrening. En motivert hund og god kontakt mellom hund og eier er viktig for å lykkes.

Agility har sin opprinnelse fra Storbritannia, og startet som pauseunderholdning på stevner i sprangridning. Siden har agility utviklet seg til å bli en av verdens største hundesporter, og ble godkjent som konkurranseform i Norge av NKK i 1986. Det første norske mesterskapet ble avholdt i 1989.

Det konkurreres i tre størrelsesklasser; 1. Liten (mankehøyde <35 cm), 2. Mellom (mankehøyde 35-43 cm) og 3. Stor (mankehøyde fra 43 cm og større). Konkurransene deles i klasser ut fra nivå, hvor klasse 3 er best. Opprykk til høyere klasser skjer via prestasjoner i offisielle stevner. Det arrangeres også lagkonkurranser.

Hindrene som benyttes i agility er hopphindre, felthindre (møne, stige og vippe), slalåm, tunnel, hjul, lengdehopp og bord. I konkurranse teller både feilpoeng og tid, og det gjelder derfor å passere hindrene feilfritt, men så hurtig som mulig. For å hevde seg på et høyt nivå kreves mye trening og innsats, men agility er også en utmerket aktivitet for deg som bare ønsker å ha det gøy sammen med hunden din!

Trening

Informasjon kommer.

TOP